VMFODBOLD.DK

Wednesday, December 9, 2009

Fodboldtossede japanere indtager Danmark

Japanske sportsjournalister strømmer til København for at rapportere om det lille land, som Japan skal møde ved VM i Sydafrika

Fredagens VM-lodtrækning var kun lige overstået, da japanske journalister bookede billetter til København. De skal undersøge, hvad det er for en størrelse, som Japan skal møde i holdets tredje og måske afgørende kamp ved VM i fodbold i Sydafrika.

- Jeg har talt med Dansk Boldspil-Unions generalsekretær Jim Stjerne Hansen, og i morgen skal jeg til Horsens for at tale med Issey Nakajima Farran, der har japanske rødder. Jeg skal finde ud af hemmeligheden bag dansk fodbold, siger Yusuke Mimura, der skriver for avisen Sponichi eller Sports Nippon Newspaper, som er publikationens engelske navn.

Han er lidt ked af at finde ud af, at SAS Ligaen er gået i vinterhi, og at landstræner Morten Olsen ikke opholder sig i København, men i Bruxelles, men så må han og hans kolleger finde på andre vinkler. Til sommer drager Yusuke Mimura til Sydafrika, og han vurderer, at 20-25 japanske journalister vil opholde sig i den danske lejr i Knysna og udelukkende rapportere om de danske forberedelser.

Hos Dansk Boldspil-Union mærker man interessen allerede.

- Japan har meget store medier med meget store seertal, og de vil følge os tæt i Sydafrika. Så vi ved, at vi har en udfordring. Men vi kommer ikke til at tage specielle forholdsregler, for japanske medier og journalister er fantastisk dygtige. Og vores erfaring er, at de accepterer de arbejdsbetingelser, som de får, siger DBU's kommunikationschef, Lars Berendt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home